Fredagsöl?

Huset är städat. Hunden är rastad. Veckan är över. Dax att planera fredagkvällen. Frun jobbar så jag kommer att vara själv. Ska man bara göra en ”ungkarlsmiddag”, en kebabrulle från den närliggande pizzerian eller ska man kanske göra sig till lite. Starta grillen, slänga på en köttbit. Köra lite klyftpotatis i ugnen och fixa till en god sås. Ett bra urval av öl till både matlagning och grillning och sedan till middag. Hmmm varför inte.

Hur ligger planen?

Meny.

Förrätt: två små kokta potatisar. Sill och knäckebröd . Snapps

Huvudrätt: Grillad Rostas rullad i American torrubb kokta morrotsstavar och en chilibea

Efterrätt: Glass med chokladsås.

Kaffe och Rom

Vad dricker jag till allt detta?

Jag har några flaskor hembryggt i källaren som man kan gå igenom under matlagningen. En kall pilsner till förrätten. Jag har en viss förkärlek till Bullocks från Skellefteå så jag tror att det blir den till huvudrätten och sen blir det nog en Imperial Stout till efterrätten. Jag vet inte vilken men jag har en uppsjö i kylen.

Allt detta låter mycket trevligt så vi får se om orken infinner sig annars är första alternativet inte fel. Fötterna på fotpallen och kebabrulle och kall öl. Menyn kanske blir av imorgon. Man vet aldrig. Återkommer i sociala medier i hur det avslutatdes.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*