Göteborgs nya Starkpilsner

Här har vi en lite vass pilsener.

Jag kan komma på mig själv och reagera över att folk säger. Jag ska ta mig en pilsener när man ska ta sig en öl. Det är inte rätt. Ja jag vet att jag är lite pitimetrig men om man säger ” jag ska ta mig en pilsner” när man ska gå och ta en öl är der FEL . Jag säger det och det är en väldigt utpräglad fras. Pilsnern är grunden till den moderna underjästa lagerölen och sen kan man vara hur rigid i att den ska hålla vissa alkoholhalter, komma från rätt provins i Tjeckien osv. Sån är jag inte men en Ale är en Ale och en Pilsner är en Pilsner och så är en öl samlingsbegräppet. Puh. dax för ölen.

Den här starkpilsnern är en fantastisk måltidsdryck. Den passar fint till fläsk och lamm. Du kan ju naturligtvis ta det till vad som helst men köttet passar fint . Den är stor i smaken och du hittar en fin beska, knäckebröd, lite aprikos osv. Den ska serveras kall och jag blir lite glad när man får en välproducerad pilsner i handen.

Det finns en himla massa lager på bolaget. Man måste ge lagern en tjans och det finns en himla massa fin lager. Det här är en som bör testas.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*