Svartberget Hazy Afternoon

Vi tog en liten tripp till Åre för några veckor sedan. Vi skulle vara i Åre under bara några få dagar så jag bestämde mig för att inte åka runt till de olika bryggerierna som ligger i Åreområdet . Det ska jag göra nästa gång som jag åker till Åre. Systembolaget däremot låg ett stenkast från hotellet så dit kunde man gå och botanisera i vad som fanns på hyllorna.

När jag började skriva om öl var det IPA som gällde. Ju beskare desto bättre. Alla hippsters sprang på pubarna och ville ha enkel. dubbel eller varför inte kvadruppel IPA, bara den inte är så besk. AGGGGH IPAn ska vara besk det är det som är signifikativt för just den här sortens öl. Sen kom surölet . Jag fattar inte vad det är för mening med suröl med det kom som en trend. Var man skulle hamna sen hade jag faktiskt inte en aning om men en öltrend ”måste” vara svårtillgänglig annars kan man inte glänsa vid bardisken. Nu har det faktiskt varit på tapeten under ett tag det här med Hazy ipa, En fruktig och inte så svår öl. En mycket trevlig öl att sippa på utan att käka någonting. Att rekommendera.

Hazy Afternoon som nu kommer från Svartbargets Bryggeri. En fruktig bekantskap som har mycket grape, annanas och mago i smaken. Sen när man har haft den i munnen ett tag kommer en frisk beska som inte drar ihop smaklökarna men dyker upp som en fint litet avslut i smaken. Smaken håller i sig länge och är trevlig. Det som slår mig nu när jag har skruvat lite på burken så upptäcker jag att det är en Session Ipa vilket betyder att den inte är så alkoholstark 4,5 % vilket gör att man kan faktiskt dricka några av denna ädla bryggd. Kul.

Den här kommer jag nog att köpa fler av när jag ramlar över den.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*