Danderyds Bryggeri Viola Viol & Lakrits Stout

Jag ramlade över Danderyds Bryggeri för ganska länge sen . Hur vet jag inte, jag kanske följer dom på facebook eller nåt jag vet faktiskt inte men det har varit intressant när jag har sett var dom gör. Den första var nog en stout med marängsviss. Jag älskar marängsviss. Sen dök Viola upp och jag tänkte att en stout med viol och lakrits inte kan vara dum. Nu har jag fått tre flaskor från Danderyds bryggeri. I går öppnade jag Viola och jag känner helt klart lakrits och viol. Lakritsen slår igenom ordentligt och violen är klar och tydlig. Kanske lite skarp men inte på något vis otrevlig. Jag kanske till och med kunde ta i lite mer i violsmaken. Jag vet inte vilken typ av viol som dom har använt men om jag skulle göra den här skulle jag köpa ett antal tablettaskar med violpastiller, jag måste kolla det.

Jag tyckte om den här. Det är inte en öl som man dricker mycket av. Inte för att den är oäven utan för att den har så mycket. En 33 cl flaska kan man med fördel dela på. Sen skulle det vara intressant att testa en flaska om nån månad för att se om den har lugnat ner sig lite och kanske fått en ny mix i smakerna.

Jag ska försöka övertala mina bryggarkompisar att vis ska brygga en sån här stout. Det kan inte bli dåligt.

Hmmm vänta vi brygger ju 60 lite och då kan vi göra en Viol en Gelehallon och sen en vanlig. Hmmmm man vet aldrig.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*