Sejdelshoppen skickar paket.

Det här med glas till olika sorters öl är lite intressant. Naturligtvis vill bryggeriet att när du går på lokal ska du visa vilken god bryggd som du dricker. Så bryggeriet designar ett eget glas som är utformat speciellt för bryggeriet. Smart marknadsföring för man kan väll inte dricka en Guinnes ur ett Chimayglas? Sen är det skillnad på glas och glas det ska man inte sticka under stolen med.

IMG_3143IMG_3144

Jag tog kontakt med Sejdelshoppen och undrade om dom kunde skicka en laddning av olika glas och dom var så vänliga att skicka en hel låda.  I lådan var det Spiegelau Craft  Beer sett med fyra glas. Ale, Stout , Veteöl och ett Barrel Aged Beer Provsmakningsglas.  Sen skickade dom ytterligare ett testglas och en sejdel. Det jag direkt upptäckte var att glasen var tunna. Det kändes exklusiva. Så jag kunde inte motstå att kasta mig över testningsglaset och hällde upp en öl. Näsan kommer fint ner i glaset och alla dofter liksom virvlar in i näsan och rent spontant så får man ytterligare en dimension när man dricker ur ett fint glas. Jag tycker att glaset är en viktig del i upplevelsen. Jag kan tänka mig att många har köpt Hoegaarden bara för det jättestora duralexglaset. Den att det är en trevlig öl gör inget och nu när man är van skulle det kännas fel om man drack i ett annat glas. Glasen är en faktor som gör  att upplevelsen faktiskt höjs.

IMG_3139IMG_3141

Sen var det där med en god sejdel. Jag vet inte va det är som gör att jag gillar sejdlar. Det hänger nog ihop med att det största glaset i köket hemma hos mig när jag var liten var just en sejdel och jag tyckte om att dricka i det. Kan det vara så enkelt? Den här som jag fick var på en halv liter och flashbackarna ( om det är ett ord men ni vet va jag menar) stod som spön i backen . Nu dricker jag nästan allt i min sejdel. Vatten saft och varför inte den klassiska folkölen FalconBayers.

IMG_3140IMG_3145

Jag tänkte visa vad jag fick med lite bilder och länkar nedan. Ett stort tack till Sejdelshoppen som skickade allt och jag ska nog se om man kan dricka veteöl i en sejdel eller en stout i en sejdel. Det går nog men jag tror att vissa öl kräver vissa glas.

Alla de glas om mycket mer hittar ni på www.sejdelshoppen.se

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*