Saker och ting har hänt de sista veckorna

Det kommer att ske en del förändringar hos Svenska Öl.

Det är bara roliga saker som har hänt .

SvenskaOl_RGB_Standard

Vi har tjuvstartat med att lägga ut lite om vår nya logga. Det känns som att det är på riktigt nu. En egen identitet inte bara ett namn. En god vän har gjort ett fantastiskt jobb och allt är så genomtänkt. Med en variant som man kan ha på sidan en annan variant till visitkort och ytterligare en till tröjor och muggar och sånt. Det kommer att tryckas upp lite tröjor i alla fall här framöver och det är verkligen en logga som jag tycker om.SvenskaOl_RGB_Standard_GreyscaleSvenskaOl_RGB_Noback_BlackWhiteSvenskaOl_RGB_NoBack_ColorBlackSvenskaOl_RGB_NoBack_Greyscale

När jag startade upp Svenska Öl var processen ganska lång. Att hitta ett namn som skulle passa mig och som inte fanns ute i världen innan. Om ni inte visste det så är jag född i slutet av 60 talet och min generation växte upp med Hasse och Tage. Detta komiker/samhällskritiska radarpar

började sin bana med alla dessa revyer och startade Aktiebolaget Svenska Ord. Jag tyckte från första stund att det var dom hade hittat ett fantastiskt företagsnamn. Och tänkte att om jag någon gång startar nåt skulle jag vilja likna det. Då som en hommage till dessa komiker och samtidigt ett namn som faktiskt inte fanns ute i världen, vad jag vet, var det ganska lätt. Det fanns en liten tanke att vara lite internationell men då skulle man kunna förväxlas med Darren Packmans blogg Beer Sweden och det ville jag inte. Då kändes valet lätt. Webbplatsen ska ha ett svenskt namn eftersom vi skriver på svenska och i huvudsak kommer att testa svenskt öl.

Processen med loggan var intressant. Jag har inte jobbat med en grafiker förut. Jag vet inte vad som behövs eller hur man kommunicerar med en grafiker. Så jag sa ungefär vad hur jag tänkte och så fick jag ett förslag. Sen diskuterade vi det lite och sen….Plopp kom det en ny variant . Där trodde jag att allt var klart.  Jag menar. Jag hade vad jag trodde fått en logga. Jag var toknöjd. Nej sen efter en himla massa arbete kom det en mapp full med olika varianter och format.

Det var en mapp full med olika format och med och utan bakgrund och med och utan färg och det var en för oförutsägbara eventualiteter. Jag fattar inte hur mycket jobb det har varit och min kära grafiker har gjort ett hästjobb och jag är så nöjd.

Den var det dax för att fixa lite med dekoren. Jag tycker att det har varit lite besvärligt med att hålla på med att flytta kamera i köket och sen ska det vara ganska tyst och sen måste man tänka på ljussättningen osv. Det finns ett litet rum i källaren som inte använd till någonting så jag tänkte att jag kan sätta upp en liten dekorbar på en och en halv meter. Det fick jag inte. Min kära Sara sa att om du nu ska göra nåt får du lov att ta i.

IMG_3166 IMG_3323 IMG_3324

En granne kom förbi en dag i somras och sa att han hade en gammal planka liggandes bakom nåt gammalt garage. Vips hade jag en bardisk. En annan kompis hade en gammal lada som hade rasat så där hade jag fronten. Belysning kom ytterligare en kompis med. Och stommen till baren låg under vår altan. Hela bygget har jag gjort av saker som har legat någonstans. Det enda utgiften har varit oljan till bardisken. Den kostade mig ungefär 150 kronor. Jag tycker att det är helt Ok utgift för en bar.

Så nu här framöver kommer våra tester att göras från Svenska Öls egen bar. Och man vet inte. Det kanske kommer att vara några event där också. Vem vet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*