BrasstacksThe Conductor

 

dsc_0046

I somras var jag på en liten roadtrip och åkte förbi Uppsala. Gjorde en liten pitstop för att köpa lite öl som man inte kan köpa i de norra regionerna. Vi snackar lokalproducerat i Uppsalatrakten. Jag plockade på mig en låda med godsaker. Jag kände mig precis som jag var 12-15 år och den första lösviktsgodisbutiken startade. Vad ska jag välja. Hur mycket ska jag köpa för och är allt gott.

När jag handlar vin (gud förbjude) så köper jag en flaska för 75-80 kronor som har en cool etikett. Systemet levererar bara bra produkter så en pava vin i den prisklassen kan inte smaka illa. När jag nu var i Uppsala gjorde jag lite på samma sätt. Kasta mig över lokalproducerat som har en cool etikett. Min erfarenhet är att det funkar. Lägger man ner mycket tid och pengar på en etikett kan det inte vara skit i flaskan.

 Brasstacks har gjort en cool etikett till deras The Conductor.

Smaken och doften då? Jo när man öppnar flaskan så kommer en fruktig doft över en som faktiskt påminner om Portello. Lire fruktig och söt. Det kan bero på att den är ganska stark. Här snackar vi 6,8 %. När man sen tar ölen i munnen så infinner sig en fin beska som fyller munnen med frukt syra och sen kommer den beryktade beskan. Man ska inte vara rädd för den. Den kommer smygande och fyller munnen på ett positivt sätt. 

Jag är lite torsk på ale och framför allt en välproducerad sådan. Den här är välbalanserad. Den är inte kort i smaken och den fyller munnen med en komplex smak. 

Jag måste nog ner till Uppsala och handla mer öl och se vad som finns på hyllorna därnere.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*