Nils Oscar Södermalms pilsner

img_0174-1

Äntligen har jag testat en pilsner som inte är blaskig och vattenstark.

Det har ett bra skum som håller i sig ganska länge. Smaken är frisk och har ett litet inslag av blommighet. Nu ska vi inte ta i sådär och kalla in timotej och andra klorofylltrams. Utan det här har en fyllighet som finns i munnen samtidigt som beskan finns där.

Ibland när man dricker en lager kan man få en lite sötsliskig öl med skarp beska i hel obalans. Nils Oscar har verkligen lyckats med att missa allt detta. Här är det balans, en fin beska, lite frukt och lite sälta mitt i allt. Jag käkade gulaschsoppa igår och oj vad jag saknade den här Pilsnern. Den hade verkligen lyft måltiden till en nivå till.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*