Nytt Systembolag i Umeå

Systembolaget

dsc_0551

Umeå har fått ett nytt systembolag. Det är ljust luftigt och överskådligt. Det har hänt mycket när det gäller att handla alkohol. När jag gick på systemet första gången var det kölapp eller va det så att man bara gick till en kassa och handlade över disk. Det var då svårt att köpa någonting annorlunda och förresten fanns det inget att vara nyfiken över.

dsc_0540

Det fanns ljus lager och så fanns det ljus lager och så fanns det Carnegie Porter. Nu när man svänger förbi det nystartade  Systembolaget mitt i Umeå har tänket ändrats helt. Öppet och ljust. Det är lättöverskådligt och allt är bra kategoriserat. Ale i en kategori och lager i en annan och sen är allt i bokstavsordning.dsc_0550

Det finns hyllor med alkoholfritt och det finns en stor vagn med små partier. Det här gör att man lätt kan hitta det man söker och det är välsorterat. Jag kan tänka mig att hyllorna kommer att fyllas med fler sorter. Man kan inte säga att det är dåligt utbud, jag som snöat in mig på svenskt öl hittar 128 olika sorter och man kan inte säga att det är dålig.

Bra jobbat Systembolaget.   dsc_0532

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*