Svenska Öl har hållit ölprovning med Lasse B på gubbklubben V6

Jag och Lasse har just avslutat en ölprovning på gubbklubben V6. Vi har jobbat ihop en bra ölprovning som vi har testat några gånger i olika sammanhang. Allt från gubbklubb till motorklubb i Umeå. Den här gången blev vi tillfrågade om vi kunde komma och hålla en  ”standartprovning” och vi fick fria händer. Vi har kommit fram till ett konsept som vi kalla parallelslalom som inte har någonting med slalom att göra men vi ställer två öl från samma sort mot varandra. Det är intressant att se vad öl kan förändras när man ställer dom mot varandra. Det är en kul upplevelse. Det blev två ljusa lager . två mörka och sedan körde vi en ljus Ale. Tanken med provningen är att  man ska smaka och diskutera sig fram till vad man tycker om. Det viktiga med provningen är att man ska prova sig fram och kanske kan hitta någonting som man inte har provat förut och kanske kan hitta en ny favorit.

Den här veckan har jag inte hunnit prova någon ny öl men ser fram mot nästa vecka då långfredagen inte kommer att innehålla en påsköl.

over and out

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*