Nolia Beer 2017

Årets NoliaBeer är större och mer av allt. Jag gjorde en krigslist när jag startade mässan med att vara på pressträff och sedan mingla med alla nya bryggare. Jag fokuserade på att gå omkring och säga hej och tjena till alla som inte var här ifjol. Jag fick till exempel äntligen träffa Frida från Överkalix och Tjers Bryggeri.

Sedan var jag förbi hos Bröderna Bommens Bryggeri. Grabbarna som inte ens var bröder.

Jämtlands Bryggeri som har hållit på länge och Gottlands Bryggeri som är det bryggeri som har rest längst.

Northern brewers som har laborerat med en massa godsaker i sitt öl.

Det fanns en smak och en storlek för alla och det var en gemytlig mässa. Lördagen hade jag följe och det var skönt att ha nån att snacka med och smaksensationer och mingla med.

Kontentan är att det var hög kvalité genomgående. Och rejält med folk. Vad jag har hört så kom det över 2600 pers totalt och det är fantastiskt.

Jag vet inte om man ska göra den större . Jag vet inte om man som besökare kan greppa mer än de 27 bryggerier som var där iår. Självklart kan man utöka ändå mer men frågan om kvalitén blir bättre. Allt beror på vad man har för målsättning med mässan.

En av de stora höjdpunkterna var Bryggverkets nya julmust som man bara hade tappat på några flaskor helt okolsyrad. Det är nog en av det bästa julmuster som jag druckit. Ser fram mot den på burk.

Det verkar vara gott om lingon iår. Det var många bryggare som har laddat sina öl med lingon. Jag smakade Nils Oskars lingon nypon stout tidigare och där slog inte lingonen igenom. Jag hittade några som man kunde hitta lingon i smaken. Det är kul när man testar nåt annat. Att man sen lanserar skumtomtar med lingonsmak måste vara slump.

Tack alla Bryggare Besökare och arrangörer för en väl genomförd mässa. En mässa i  alkoholens tecken men inte någon som hade Illern Göran i släptåg utan det var en snäll och trivsam tillställning.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*