Ölsnobb dricker inte lager eller?

Påsken har just passerat och jag har haft en fantastisk Påsk. Solen har skinit på oss. Vi har varit nedgrävda vid en ö mitt i Tavelsjön. Vi har gjort upp en liten eld och brassat käk på murikkan.

Vad dricker man då. Man kan inte kasta sig över en chokladstout. Jag har med fördel druckit lager och jag har varit så dekadent att jag har öppnat min första öl ganska tidigt. Det är inte en vanlig företeelse för min del.

Jag har pratat med folk och jag har funderat en del på det här med fin och fulöl. Egentligen är all öl finöl eftersom du har valt den . Sen kan det vara så att om man har snöat in sig på öl så kanske man väljer ett öl från ett mindre bryggeri som förhoppningsvis lagt in lite mer själ i sitt öl och inte jobbat på att på ett industriellt sätt producera öl i gigantiska massor.

Nåja en ölsnobb kan dricka lager det är inte något snack om det men vill man vara en ölsnobb? I min värld är  en ölsnobb är en intolerant besservisser som inte har en förståelse hur man kan köpa en Norrlands Guld och dricka den vid en grillring. Då menar jag att ölsnobben INTE skulle kunna ta en sådan öl över sina läppar och tvärsäkert idiotförklarar den Norrlandsguld drickande personen. Jag ondgör mig ofta över folk som å ena sidan kan uttala sig att det är en fantastiskt utbud på systemet och sedan gå ut med två backar Mariestad. Ondgör kanske är fel ord men jag blir lite ledsen över att man inte vågar ta ett steg utanför sin ”safezone” Kanske vågar plocka en flaska från ett lokalt bryggeri. Jag vill gärna kalla mig Ölnörd. En person som gladeligen kastar sig över en okänd flaska eller burk bara för att personen i fråga inte har provat den tidigare. Man ska vara nyfiken när man väljer öl. Prova nåt nytt och var nyfiken.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*