Dublin , Guinness och en och annan öl.

Är man ölnörd är Dublin en stad man bör besöka. Guinness är ett måste om man åker. Det är till och med den största turistattraktionen i Dublin och det kan jag förstå. Även om man inte tycker om öl är det värt ett besök.

7 våningar med historik, barer, mat och en himla massa information. Sen är det Dublins högsta byggnad så vid klart väder kan man sitta i baren högst upp och se ut över staden . Jag kände mig som en gammal gubbe när vi äntligen hade kommit upp. Satan va högt dom poppade musik högst upp så vi flydde en våning ner och avnjöt en öl med fantastisk utsikt.

När man nu strosar runt i Dublin kan jag tycka att man kan vara lite dekadent och börja med en öl lagom till lunch. Pubar och restauranger finns i varje hörn så det är bara att knata in. En liten rekommendation är  att inte bara dricka Guinness. Man måste ha druckit en Guinness så är det men sen kan man faktiskt prova nåt annat som du kanske inte hittar i Sverige. Utbudet på öl på tapp är stort och oavsett vilken pub du besöker så finns det en himla massa tappar. En del känner du igen men en del har du inte en aning om vad det är. Det är för min del tjusningen. Här finns en öl  som du aldrig har hört talas om. Ok om du nu vill ha de traditionella lagerölen så finns det. Var inte orolig på ett av husen vid floden har Heiniken en stor reklamskylt så det finns. En liten lustifikation: På en pub hittade vi Rekordelig Cider på flaska i en av pubarna. Sen stod det en ishink från Kopparbergs bryggeri på en annan. Så man kan hitta det mest oväntade om man tittar lite.

Sammanfattningsvis kan man säga att på 3 dagar hinner man inte så mycket i Dublin. 3 dagar i Dublin är lagom men man måste tillbaka. Man har bara hunnit skrapa på ytan.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*