Ölprovning på jobbet

Som alltid är det roligt att hålla en ölprovning. Den här gången var det extraroligt. Jag hade två gäster som är teckenspråkiga och eftersom jag inte är det så fanns det två tolkar på plats. Det gav en extra krydda och jag måste tänka till lite hur jag uttrycker mig. Men efter ett tag kände jag att tolkarna och förstod mig och kunde läsa ut vad jag menade. Det är intressant och en ny erfarenhet.

Vi gjorde en vanlig parallellslalom två av varje sort men den här gången hoppade jag över ljus lager. Jag började på mörk lager och sen tog vi ljus ale och som vanligt avslutade vi med stout. Den mörka lagern var Mariestads Dunkel som sattes mot Staropramens Dark. Det finns inte så mycket mörk lager men här hittade vi en del skillnader och Mariestad var inte så dum. Det var ganska jämt skägg mellan de två mörka lager. Ale är oftast svårt att hitta ytterligheter men jag brukar ta med mig Innis&Gunn och eftersom den är söt och lagrad på fat sticker den iväg lite i smaken. Stout är alltid rolig. Jag börjar alltid att presentera Guinness och då säger folk – det är den där mörka och svårdruckna. Det blir alltid en rolig reaktion när man ställer den mot Oppigårds Thurbostout att Guinness är ganska blaskig i jämförelse, och det är den.

Stämningen var bra och det blev en massa roliga diskussioner under kvällen och det blev inte så sent. Allt var ihoppackat vid 21:00 och det kan jag tycka är en helt ok ölprovningskväll.

Det blir fler. Jag tycker ju att det här är så roligt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*