Nolia Beer

Hur ska man sammanfatta ölmässan i år?

Värme!

Jag promenerar igenom en mässhall som är lite annorlunda från de tidigare åren. Den är luftig. Man behöver inte trängas trotts att det är fler utställare i år än vad det var i fjol. Nästan alla bryggare som var här förra året är här i år vilket gör att det känns lite som hemma. Man känner igen varandra och det är vänliga ansikten överallt. Sen finns de nya utställare som verkligen levererar bra produkter. Nyckelbryggeriet har återuppstått vilket är jätteroligt. Ett galet gäng från Falkenberg sprider god öl och en himla massa historier omkring sig.

Jag sitter nu på lördagsförmiddagen och skriver lite och funderar på om det finns nåt som man kan klanka ner på……….. Ja visst kunde man skriva elakheter om att man har släpat in andra utställare som inte har med öl att göra. Man skulle kunna skriva att nu när den här mässan har blivit så stor att den har blivit opersonlig. osv osv MEN Jag ser det inte så. Mässan är fortfarande lika personlig och välkomnande som första året. Att utöka utställarna med andra drycker gör att man kanske kan få folk som inte hade haft tanken på att gå på en ölmässa kanske går pga det finns Gin eller Whiskey. Allt som gör att folk hittar nya favoriter i ölhyllan är en god anledning. Så jag kan inte skriva någonting om mässan som egentligen är negativt. Vän av ordning kanske har åsikter om att man har en mässa om alkohol men den kritiken kommer jag inte ens att lägga energi på. Den här mässan har samma berättigande som en mässa om hantverk  och trädgårdar. Så Hurra för Nolia Beer. En gemytlig och trevlig mässa.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*