En ölnörds ölkyl

Jag öppnade kylen här i veckan och gjorde en liten upptäckt. Jag har väldigt få öl som man kan ge till grannen när han kommer över. (Han är inte en entusiast). Det finns en uppsjö av chocklade trippel coffie stout. Trippel Ipa. Barrelaged barleywine. Min fru har ett eget fack med suröl, men det finns fan inte en vanlig pilsner.

Är det så att vi ölnördar är så insnöad att man måste ha det svåra och extrema i kylen? Jag ska på fest på lördag och tänkte att jag ska ta med mig lite ”vardagsöl” som man kan dricka lite sådär under dagen. Då passar det inte med en chokladeStout utan man vill ha en mustig lite lager som inte är allt för alkoholstark. Jag vet inte om jag fixar det. Det kan vara så illa att jag måste gå på Systembolaget för att köpa lite ”vanlig” öl.

Jag tror att jag måste ändra lite i min ölkyl. Jag måste samla ihop lite folk. Toookdricka ”finöl” för att ge lite plats till ”fulöl” som man faktiskt kan bjuda på.

Det låter som en plan.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*