Westerbottens Bryggeri Snöan

Det knackar på dörren hemma hos mig. En från Westerbottens Bryggeri står på trappen och säger. Den här ska du ha och testa. Westerbottens Bryggeri har en fin laguppställning och det som finns är alltid av hög kvalité. Snöan är en knäckig skotsk ale. Den är mörkare än en redale men mildare än en stout. En skottsk ale passar precis i beskrivningen . Det förvånar mig inte heller. Allt det Westerbottens Bryggeri har alltid legat mitt i fåran när dom släpper en öl. Aldrig mesig, aldrig slätstruken utan en öl av väldigt hög kvalite och är en typisk representant för ölstilen som dom gör.

Hur smakar denna skotska ale? Den har en lätt söttma. Det finns en tydlig knäckighet och en fin eftersmak av bränt socker. En tydlig beska lindar in denna öl på ett fantastiskt sätt.

Som all öl som WB producerare är det en fin matöl. Jag kan tänka mig köttsoppa eller nåt annat höstigt men den har en sån karaktär att den kan stå för sig själv. Man kan hälla upp en Snöan tillsamans med goda vänner och äta lite ost och kex eller korvbricka eller bara för sig själv. En trevlig bekantskap.

Ps den släpps på systemet 1/12 så ni får vänta lite.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*