Northern Brewers Northern Folk. Folk ale från Lappland men blåbär.

Förra gången som jag provade den här folkölen så tyckte jag att den var ganska mesig. Jag hittade inte någon nyans av blåbär och egentligen var den tunn. En folköl kan vara tunn och smaklös eftersom den inte har så hög alkoholhalt men den här folkisen är så mycket mer än vad man kan hitta i folkölshyllan bland Ale.Det är inte en blåbärsale utan en ale med blåbär. Därför hittar man inte en skarp ton av blåbär men det finns en fin sötma och nyans som man kan härleda till blåbären. Nu har dom tuffat till sig, den här alen är krispig lite söt och framför allt inte mesig. Jag har nästan svårt att säga att den är en folköl eftersom smaken är så pass mycket större än vad en ”vanlig” folköl men alkoholhalten säger att det är en folköl så då är det så. Den här har dom verkligen lyckats med. Heja Northern Brewers.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*