Nolia Beer Popupmässa och ett förslag om gårdsförsäljning av öl, cider och vin.

I lördags var jag på Nolia Beers popupmässa i Umeå. Dom hade lagt upp det på ett mycket bra sätt. Det var tre pass på lördag för att begränsa trängseln. Det var ett mycket bra sätt att styra besökarna. Det var inte trångt bland utställarna så man han få smaka det som var intressant och man han prata lite med nästan alla. Trevlig stämning och allt kändes familjärt. Det enda som man kan sakna är att antalet bryggare inte var så många men o andra sidan så har vi fortfarande en pandemi som lägger sin blöta filt över oss och man kanske inte vill eller har möjlighet att resa. I det stora hela var det en bra tillställning och jag hoppas att det här formatet kommer att poppa upp fler gånger . Litet och familjärt är alltid bättre än stort och opersonligt.

Jag satt i bilen på väg till jobbet och då pratades det på radion om gårdsförsäljning av öl och andra alkoholhaltiga produkter som ska kunna säljas vid produktionsstället. Nu har jag inte kunskap i EU regler och hur dom resonerar. Det överlämnar jag till dom som sitter med kunskapen om byråkratin. Jag tycker bara att det är så konstigt att man inte kan få gå in hos en producent och kunna köpa deras produkter. Det känns så konstigt om man är på ett bryggeri på en rundvandring men man får inte köpa en kasse bärs när man går därifrån. Men vänta….. jag får köpa folkbärs hos bryggaren. Hårklyveri. Om man tillåter gårdsförsäljning kanske man även kunde låta hobbybryggare som har företag sälja sin produkt. Oj nu blev det väldigt kontroversiellt. Vi kanske inte ska gå in i den här disfusionen, eller jo jag tar det här på en gång. Tänk, gud förbjude, jag skaffar mig ett eget bryggverk, startar ett litet bolag, brygger för egen höga nöjes skull och någon skulle vilja köpa en back. I dagsläget kan jag åka dit för langning och en massa andra olagligheter. Om jag startar ett litet bolag och egentligen säljer min öl från garaget med alla det regler som gäller på systemet vad skulle det spela för roll………. Allt är komplicerat men visst skulle det vara kul med lite gårdsförsäljning.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*