Östersunds Nya Ångbryggeri Dunkel

När jag var ung och gick på puben och kände mig lite vågad beställde man i stället för ”en stor stark” som va de som serverades på fat en Falcon Bajeskt. Det var typ de mörkaste som fanns. Ja jag är tookgammal och var med på den tiden som man beställde sin alkohol över disk. Nåja. Den mörka lagern tilltalade mig och jag har efterhand kommit över till ”the dark side” och ser gärna min öl mörk och mustig.

Denna dunkel är precis vad man förväntar sig. Det finns kavring och annat mustigt mörkt bröd. Smaken håller i sig och fyller munnen med en söt känsla av mörk sirap. Jag tycker verkligen om den här ölen från Östersund. Den är självklar som måltidsdryck. Gärna till en gryta och man kan utan att skämmas tömma ner en flaska i grytan i stället för annan vätska. Man kan även ta den som den är i ett glas tillsammans med goda vänner. Den skäms inte för sig själv och eftersom det är en lager och har en alkoholhalt på 5,6% har den hög hinkabilitet vilket gör att man inte blir så onykter efter ett antal.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*