Vännäs Pilsner Bryggeriet i Umeå

Pilsner. Ett ord som används som samlingsnamn för Öl . Vilket som helst . Öl i största allmänhet. ” ska vi ta några pilsner ikväll?”. Att du sen dricker Ale, stout eller en Weisbeer spelar ingen roll vi tar några pilsner. Jag blir lite full i skratt och ibland även arg på mig själv som säger det.

Pilsnern är en egen liten typ av öl som härstammar från Pilsen, och sen kan man dyka ner i kaninhålet med info om det men i alla fall. Det är en ljus lager. Har en fin beska, inte så söt men passar bra till mat. Det ska inte vara så alkoholstark och ska serveras kall. Vännäs Pilsner är just vad man kan kräva av en pilsner. Den är frisk, lite söt har en hög hinkabilitet. En perfekt grillöl. En perfekt öl att sitta och snacka skit tillsammans med kompisar. En bra pilsner helt enkelt. Att den sen görs i min hemstad gör ingenting.

Hittar man den här på hyllan är det helt klart värt att testa.

Bryggeriet i Umeå gör ”publikfriande” öl . Det folk vill ha och dom gör det bra.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*