Roosters Brewers Best bitter

Ok det här är inte en svensk öl men eftersom den bara stod och tittade på mig på systemets tillfälliga utbud var jag tvungen att ta med den hem.

De här är en klassisk bitter. Den är söt. Det finns en mycket fin beska men den är inte skarp. Den är inte så alkoholstark utan den ligger runt 4%. Jag har alltid tyckt om den här typen av öl. Det började nog när jag för första gången fick en Boddington . Tyvärr går den inte att uppbringa i Sverige så då får man leta annat.

En mjuk och sötbäsk bitter är alltid bra. Den gör inget stort väsen av sig. Vad jag har hört så är en Bitter motsvarigheten till en svensk ”stor stark” på den brittiska puben . Jag kan ha fel men det känns rätt. Britterna är inte i grunden ett lagerland.

Jag tycker om sånt här när jag inte dricker stout och jag tycker att man ska ge en bitter en chans. Hoppa över en lager och ta en bitter istället. Det är inte som en IPA utan den är mycket mjukare och framför allt en ingångsport till nåt som inte är lager.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*