Westerbottens Bryggeri Rovögern

Vi är ett gäng grabbar, nä vänta vi har faktiskt blivit gubbar eftersom vi började 1993 tror jag med att skriva i en liten bok när vi hade ölprovningar. Nåja. vi satt hemma hos Nicke och han hade rensat systembolaget på lokalproducerad lager. Vi provade närmare tio stycken under en eftermiddag. ( vi är så gamla att vi börjar tidigt och vi dricker inte så mycket längre) En som dök upp var Rovögern från Westerbottens Bryggeri. Det här är en klassisk tjeckisk pilsner med alla ingredienser som man vill ha . Liten smak av knäckebröd, det finns en liten sötma från aprikos osv. Ja ni har varit med förr så ni fattar. Ingen jättesöt lager men inte heller en tokbesk en klassisk Pilsner.

Westerbottens Bryggeri är roliga på sitt eget sätt. Dom är så fruktansvärt klassiska. Man skulle kunna gå in på Wikipedia och bara skriva in under Klassisk Pilsner bara skriva in Rovögern. Spot on.

Westerbottens Bryggeri har alltid varit ganska strama när dom har tagit fram en öl. Här analyserar man, väger på guldvåg, och sedan producerar man en mer eller mindre replica av vad som man har tänkt att man ska producera. Ex på det är just Rovögern. Man ser på burken att det står klassisk pilsner. Man öppnar burken och det är exakt vad man får. Fruktansvärt välproducerat och verkligen spot on.

Det är därför jag gillar Westerbottens Bryggeri. Dom levererar verkligen vad som står på burken . Inga raketer och lampor. Inget glitter och blinkande neonskyltar. Klassisk öl med klassisk etikett. No more no less helt enkelt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*