Skellefteå Bryggeri. Svenska Öl har varit på plats.

Det är en ganska solig dag i Skellefteå och jag och Sara är på roadtrip till grannstaden. Är man inte norrlänning kan man bli lite överraskad att man åker 13 mil till en av de närmaste städerna från där man bor men för mig är det inte något som man funderar över. Nåja vi sladdar in vid bryggeriet som ligger nere vid älven och man blir så lycklig över hur fantastiskt fint läge det ligger. När bilen nu har stannat möts vi av två glada bryggare som visar oss in. Lokalerna är stora luftiga och om det inte va så långt skulle jag kunna jobba här vilken dag som helst i veckan.

Vi får en rundtur bland kopparfat, jästankar och andra tankar. Det är som många andra bryggerier men det sitter glädje och nyfikenhet i väggarna. Man producerar det som finns på systemet och ser till att det kommer ut och sen finns det en egen avdelning där man utvecklar nytt till sig själv och lite beställningsjobb. Sen finns det naturligtvis en lite pipeline till restaurangen som ligger bredvid. Snygg lösning att leverera färskt öl till krogen. 

Har man möjlighet att gå på visning hos dessa bryggare ska man göra det. Fint läge, bra öl och ett fantastiskt bemötande.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*